Pompoen toevoegen aan je dieet? Doen!

De herfst is weer achter de rug, en pompoenen snijden was een leuke en feestelijke manier om in de stemming te komen. Pompoenen snijden is iets waar alle leeftijden van kunnen genieten, en een activiteit die je kunt doen met je gezin, vrienden, huisgenoten, of zelfs alleen! Maar, heb je er ooit aan gedacht pompoen op een andere manier in je leven te integreren, misschien zelfs in je dieet?

Pompoen en haar gezondheidsvoordelen

Pompoenen hebben veel verbazingwekkende gezondheidsvoordelen en zouden iets moeten zijn om te overwegen in je dieet op te nemen. Er zijn veel manieren om pompoen in je dieet op te nemen, want het is een heel veelzijdig ingrediënt en kan zelfs gebruikt worden als vervanger van olie in veel bakrecepten! Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen meer pompoen te eten!

  • Verbetering van het gezichtsvermogen en de immuniteit. Pompoenen bevatten iets dat bèta-caroteen heet (vandaar de levendige oranje kleur), dat ons lichaam omzet in vitamine A. Vitamine A is uiterst nuttig voor zowel ons gezichtsvermogen als ons immuunsysteem, en een kopje pompoen in blik bevat 250% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A!
  • Betere gezondheid van het hart. Hart-gezonde voedingsmiddelen zijn die, welke weinig suiker, zout en vet bevatten, maar veel vezels. Pompoen komt voor al deze categorieën in aanmerking!
  • Verbeterde gezondheid van de botten. Pompoen is een geweldige bron van kalium, wat niet alleen de gezondheid van je botten ten goede komt, maar ook kan werken om je bloeddruk te reguleren. Kalium kan ook je risico op diabetes verminderen!
  • Rijk aan vezels. Pompoen wordt eigenlijk beschouwd als een vrucht, en net als alle andere vruchten bevat het veel vezels! Vezels zijn geweldig om de stoelgang te helpen reguleren, het cholesterolgehalte in je lichaam laag te houden, en je bloedsuikers niet te laten pieken! Vezels kunnen je ook langer een vol gevoel geven.
  • Pompoenpitten zitten boordevol magnesium. De zaden binnenin de pompoen zijn ook heel voedzaam! Dat komt omdat ze vol zitten met magnesium, dat je helpt je botten gezond te houden en je bloeddruk te verlagen.

Aanbevolen Artikelen