Wat zijn typische mannensporten?

Regelmatig sporten en bewegen verbetert de kwaliteit van leven. Het is gezond en door regelmatig te sporten ervaar je positieve veranderingen. Mannen en vrouwen zijn natuurlijk verschillend, wat betekent dat de voorkeur voor een bepaalde sport ook anders is. Als we aan mannen en sporten denken, dan denken we direct aan voetbal. Toch zijn er ook genoeg andere sporten die bij mannen in trek zijn. Maar wat zijn eigenlijk deze typische mannensporten?

Waarom regelmatig sporten?

Sporten doet ons goed en het kent ontzettend veel voordelen. Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk? Allereerst is het goed om te benoemen dat we sporten op iedere leeftijd aanraden. Zeker als je wat ouder wordt, helpt sporten je om fit te blijven. Door eropuit te gaan en te bewegen, leer je andere mensen kennen. Ouderen die blijven sporten, kunnen hun zelfstandigheid langer behouden. Een ander voordeel van sporten is de energie die je ervan krijgt. Sporters voelen zich een stuk fitter en zijn minder snel vermoeid. Heb je last van stress? Dan is sporten een uitlaatklep om even te ontsnappen aan de realiteit. Tijdens het sporten wordt het gelukshormoon aangemaakt en voel je je meer ontspannen. En wat we natuurlijk niet mogen vergeten, is dat sporten een positief effect heeft op onze hart en bloedvaten. Het verkleint het risico op een groot aantal aandoeningen. Voldoende sporten en bewegen verlaagt je bloeddruk en houdt je hart en bloedvaten in goede conditie. Vergeet overigens niet dat voeding ook een belangrijke rol speelt bij een gezonde levensstijl. Wil je iemand motiveren om (meer) te gaan sporten? Laat dan tasjes bedrukken zodat diegene alle sportspullen eenvoudig mee kan nemen.

Mannensporten

Nederlanders zijn sportief. Veel mannen sporten meerdere keren per week om zo fit en gespierd te blijven. Maar wat zijn nou eigenlijk de typische mannensporten? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van sporten die mannen graag beoefenen.

Voetbal. Veel mannen zijn dol op voetbal. Of ze nou voetbal kijken of zelf een potje spelen, het is dé nummer 1 sport voor mannen. Wil je eenheid creëren binnen je voetbalteam? Laat sporttassen bedrukken met de naam van elke speler en het logo van de club. Waar je bedrukte tas ook komt, de club wordt overal onder de aandacht gebracht.

Kickboksen. Deze sport heeft altijd al het imago als typische mannensport gehad. En zo gek vinden we dat ook niet. Het beeld dat we hebben over kickboksen zijn vechtende mannen die erop los slaan. Dit beeld klopt natuurlijk niet helemaal en het ligt wat genuanceerder. Maar het is wel een sport die iedere man zou moeten doen. Je krijgt er een fit en sterk lichaam door aangezien je bijna elke spier van je lichaam traint. Daarnaast leer je jezelf te verdedigen waardoor je zelfvertrouwen ook een boost krijgt.

Rugby. Dit wordt misschien wel gezien als de meest mannelijke sport op dit lijstje. Naast kickboksen, kent ook Rugby veel vooroordelen. Het is een typische mannensport waar alleen grote en sterke mannen aan mee kunnen doen. Maar klopt dit? Rugby is een stoere en fysieke sport maar het is niet de bedoeling om iemand anders bewust pijn te doen. Rennen, vallen en weer opstaan hoort bij deze mannelijke sport.

Darts. Van oorsprong is darts een mannensport. Maar welke factoren spelen hierbij een rol? Mannen hebben meer spiermassa en hun coördinatie is anders. Daarnaast is darten een concentratiesport en kunnen mannen zich lang focussen.

Aanbevolen Artikelen