Wat zijn BCAA’s en heb je ze nodig?

Ontdek wat BCAA’s zijn en of ze nodig zijn voor een goed herstel

BCAA’s zijn een supplement dat overal in de fitnessindustrie lijkt op te duiken, vooral onder mensen die proberen spiermassa en gewicht te krijgen. BCAA’s staan ​​voor vertakte keten aminozuren, en de vertakte keten verwijst naar de structuur van de aminozuren. De drie vertakte aminozuren zijn leucine, isoleucine en valine. Van deze drie is leucine het meest essentieel, omdat bekend is dat het op zichzelf de eiwitsynthese (spiergroei) stimuleert.

Voordelen van BCAA’s zijn onder meer:

  • Toename van spiergroei door eiwitsynthese
  • Verminder spierpijn door verminderde spierbeschadiging tijdens inspanning
  • Verminder vermoeidheid, omdat het lichaam BCAA’s als energiebron kan gebruiken zodra de glycogeenvoorraden zijn uitgeput
  • Voorkom spierverspilling

Als het wordt ingenomen in de vorm van een supplement, wordt het meestal aanbevolen om BCAA’s te drinken tijdens een training of onmiddellijk daarna. Er is echter geen speciale behoefte aan een BCAA-supplement omdat al deze aminozuren via voedselbronnen kunnen worden opgenomen. Deze voedselbronnen omvatten: rood vlees, zuivel, kip, vis, eieren en wei-eiwit. Hoe meer eiwitten je uit je voeding haalt, hoe meer BCAA’s je binnenkrijgt.

Aanbevolen Artikelen