Goede supplementen maken het verschil

Het is natuurlijk duidelijk dat je de meeste goede stoffen haalt uit gezond en verantwoord eten. Wanneer je via je voedsel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, heb je geen supplementen nodig. Maar wat als je niet alles lust of, misschien uit principe, niet alles eet? Wat als je lijf bepaalde voedingsstoffen niet goed opneemt? Dan zijn goede supplementen dé oplossing!

Kies je voedingssupplementen zorgvuldig

Baat het niet dan schaadt het niet gaat niet altijd op. Je zult dus moeten uitzoeken welke voedingsstoffen je te kort komt en deze moeten aanvullen. Zomaar wat supplementen slikken is niet verstandig. Toch kun je met supplementen wel een groot verschil maken. Zo zijn er bijvoorbeeld visolie pillen.

Visolie krijg je, normaal gesproken, binnen door minimaal twee keer per week vette vis te eten. Denk dan aan het eten van een haring, Atlantische zalm, makreel of sardines. Maar wat nu als je geen vis lust? Dan krijg je dus te weinig omega-3 vetzuren binnen en dat kan allerlei gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo is visolie goed voor je gezichtsvermogen, je hersenen en het vetgehalte in je bloed. Ook is het goed voor je hart en kan het zorgen dat je een normale bloeddruk houdt. Goede visolie-supplementen kunnen dan uitkomst bieden.

Supplementen mogen altijd, toch?

Dit is niet helemaal waar. Natuurlijk mág je altijd supplementen nemen als jij dat wilt, maar sommige combinaties worden afgeraden door artsen. Denk dan bijvoorbeeld aan een contra-indicatie bij bepaalde medicatie. Ook kan het zijn dat je een aandoening hebt waardoor bepaalde supplementen beter op een andere wijze kunnen worden toegediend. Je kunt dan denken aan het aanvullen van een tekort aan B12 bij een chronische darmaandoening. De kans dat de B12 via een tablet, capsule of zuigtablet dan goed wordt opgenomen is maar klein. Overleg altijd met je arts voor je met het gebruik van supplementen begint! 

Hoe zorg je dat de werkzame stoffen daar komen waar ze nodig zijn?

Denk dan, bijvoorbeeld, aan probiotica supplementen. Probiotica supplementen kunnen bijdragen aan een betere darmwerking en zorgen dat je darmflora in goede conditie komt (en blijft!). Maar dan is het wel belangrijk dat de probiotica daadwerkelijk in de darm terechtkomt. Neem je probiotica als poeder in, dan is de kans groot dat het zuur, dat altijd in een maag aanwezig is, de probiotica-bacteriën vernietigt. Dat wil je voorkomen. Door te kiezen voor probiotica supplementen in capsulevorm, zorg je ervoor dat de werkzame bacteriën dáár terechtkomen waar ze hun werk kunnen doen: in je darmen. Golden Naturals kiest daarom voor vegan (!) maagsapresistente capsules. Alles voor het beste resultaat!

Aanbevolen Artikelen